25. 05. "Svedočanstvo" - veče operskih arija (nastup Saše Vrapca sa gostima)

Veče operskih arija pod nazivom “Svedočanstvo” na kom će se predstaviti operski pevač Saša Vrabac, koji je svoje muzičko obrazovanje i pevačku karijeru započeo u Zrenjaninu u Muzičkoj školi i horu “Josif Marinković” održaće se u subotu, 25. maja u Reformatskoj crkvi sa početkom u 20 časova. Kao dugogodišnji član hora obišao je sve značajne scene u tadašnjoj Jugoslaviji i inostranstvu. Profesionalnim pevanjem počinje da se bavi u Temišvarskoj operi, nakon toga odlazi u Budimpeštu a kasnije u Štutgardsku operu u kojoj radi i danas. Na koncertu najpoznatijih operskih arija predviđeni je i nastup gostujućih solista i pevačkih ansambala jer je Vrabac pored pevanja pisao aranžmane i za horove, koji se i danas izvode. Pored Saše Vrapca, nastupiće Goran Krneta – bas solista opere SNP-a/Novi Sad, Strahinja Đokić – klavirska pratnja SNP/Novi Sad, Ćamil Idrizi – violončelo/Zrenjanin, Jelena Ninković – orgulje/Zrenjanin, Pevačko društvo Prepodobni Rafailo Banatski – dirigent Senka Milisavljević, muški hor Sveti Serafim Sarovski – dirigent Božidar Crnjanski. Na programu su dela J. S. Baha, V. A. Mocarta, Đ. Rosinija, Đ. Verdija, P. I. Čajkovskog, Ž. Bizea, M. Glinke i P. G. Česnikova.
Više o Saši Vrapcu pogledajte OVDE.

U susret 11. Horskom festivalu “Slobodan Bursać”
Koncert se organizuje u susret 11. Horskom festivalu “Slobodan Bursać” (koji se u Zrenjaninu održava od 31. maja – 2. juna 2024.), reč je o trećoj ovogodišnjoj promotivnoj festivalskoj aktivnosti u organizaciji Horskog festivala “Slobodan Bursać” i Kulturnog centra Zrenjanina.

Prikupljanje sredstava za prvo muzičko dečje igralište u gradu
Ulaz na koncert je slobodan ali imajući u vidu da je ovogodišnja osnovna humanitarna nit koja povezuje celokupnu publiku i pratioce festivala, podsećamo vas da se na koncertu prikupljaju i sredstva namenjena izgradnji prvog dečjeg muzičkog igrališta u gradu gde će deca kroz igru i kreativan boravak u datom prostoru moći da spoznaju čaroliju muzike.