U Kulturnom centru Zrenjanina otvoren je 16. Likovni salon 30x30

09.12.2021. je u Kulturnom centru Zrenjanina otvaren 16. Likovni salon 30×30. U okviru izložbe predstavljaju se radovi najuspešnijih učesnika ovogodišnjeg Likovnog konkursa 30X30 koji je u septembru, ove godine, raspisao Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem.
Na ovogodišnji likovni konkurs prijavilo se 247 autora iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije i Slovenije. Žiri u sastavu Ana Stanar, istoričarka umetnosti, mr Vukašin Milović, vajar i mr Milutin Mićić, akademski slikar odabrao je 25. novembra radove 195 autora za izlaganje na ovogodišnjem salonu i dodelio tri nagrade. Prvu nagradu je dobila Milana Lana Paunović (Rajšić), drugu nagradu Nenad Vacić a dobitnik treće nagrade je Zoran L. Pantelić.
Likovni salon u Zrenjaninu biće otvoren do kraja decembra 2021. a nakon toga gostovaće u Beogradu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu.
Pored dobitnice prve nagrade na otvaranju salona, publici se obratio Goran Marinković, direktor Kulturnog centra Zrenjanina i mr Milutin Mićić, autor projekta.

Fotografije sa otvaranja:
https://kczr.org/2021-12-09-izlozba-30×30/