Стриполис

НОСТАЛГИЈА
Ношен крилима носталгије имао сам снаге да испуним своје снове из детињатва и направим стрип часопис о којем сам стално маштао. Стрип као медиј открио ми је многе тајне и задовољства, проширио хоризонте маште и на крају много утицао на формирање моје личности и каријеру уметника. Емоције које ми је стрип поклањао желео сам да пренесем и на друге, али не својим сликарством како сам то једним делом до сада чинио, већ у форми у којој сам доживљавао овај медиј.

ИЗАЗОВ
Када сам већ кренуо у подухват, хтео сам да часопис изгледа што боље, светски. Не знам колико сам у томе успео. Не онолико колико сам мислио да могу. Са свега неколико сарадника, којима не мањка ентузијазам, са минималним средствима урадило се максимално. Тиме се показало да се и из мале средине могу стварати изузетне ствари.

ИНТЕРНАЦИОНАЛНОСТ
Чини ми се да су носталгија и изазов само направили фузију свих мојих тежњи, а то је да представим најбоље домаће ауторе уз које сам одрастао, стране ауторе који су светски признати и познати, ауторе о којима се не зна много али је квалитет њихових радова на високом нивоу. Дакле, направљена је публикација која представља ауторе из свих делова света, Републике Чешке, Пољске, Белгије Италије, Шпаније, Бразила, Канаде, Сједињених Америчких Држава и наравно Србије.

КОРАК НАПРЕД
Од 13. до 18. априла 2009 године Зрењанин ће угостити неколико домаћих аутора који су учествовали у овом пројекту. То је само први корак на путу да овај град ставимо на мапу интернационалних фестивала стрипа. Да бисмо могли да уживамо у радовима и предавањима изванредних аутора из Србије и света, потребно је више од ентузијазма појединаца. Захвалност лежи како појединцима тако и установама културе који су имали слуха и подржали овај пројекат. Мр Бранко Ђукић„Стриполис” можете наручити путем мејла kczr@kczr.org по цени 400 дин плус поштански трошкови.