Poziv za učešće na radionicama festivala "Stripolis"

U okviru 13. festivala “Stripolis” koji će se održati od 15. do 17. septembra u Kulturnom centru Zrenjanina, koji je i organizator događaja, održaće se i dve radionice: “Strip laboratorija” i “Animacija u tvom telefonu”. Prvu radionicu će voditi poznati umetnik i strip crtač Slobodan Kovačević a drugu radionicu realizovaće studio “Dom animacije”. Pozivaju se zainteresovani sugrađani i sugrađanke, svih generacija, da se prijave za učešće do 14. septembra na mejl Kulturnog centra Zrenjanina: kczr@kczr.org
Broj polaznika je ograničen.

Detaljnije o radionicama:

“STRIP LABORATORIJA”
Kroz prezentovanje svojih radova (scenarija, crteža, stripova, ilustracija…) učesnici imaju priliku da postave pitanja, diskutuju, dobiju savete iz “struke” i pronađu “lek” za svoje probleme vezane za proces kreiranja stripova. Radionicu će voditi poznati umetnik i strip crtač Slobodan Kovačević.

“ANIMACIJA U TVOM TELEFONU”
Poduhvat je inspirisan krilaticom “Bolje da se deca igraju filma, nego film decom”. Ovom prilikom polaznici će se uz pomoć svog mobilnog telefona i besplatne aplikacije “Stop Motion Studio”, upustiti u magiju stop-trik animacije i oživeti svoje crteže ili radove od plastelina. Radionicu vodi Studio “Dom animacije”.

Radionice su zakazane za petak i subotu, 16. i 17. septembar sa početkom u 12 časova u Kulturnom centra Zrenjanina.
Materijal je obezbeđen od strane organizatora.