Najava manifestacije "Banatska bajka", festivala vina i manifestacije "Banatske vredne ruke"

Konferencija za medije povodom održavanja pete po redu, manifestacije “Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti”, drugog  Internacionalnog banatskog festivala vina i 21. manifestacije “Banatske vredne ruke” održana je u sredu, 9. juna u Gradskoj bašti. Na konferenciji su govorili predstavnici organizatora, koji su najavili manifestacije, direktori Kulturnog centra, Turističke organizacije i IP Media 023 (Goran Marinković, Zoran Ljubotina i Maja Pandurov); i profesor Radovan Vlahović, član organizacionog odbora “2. Internacionalnog banatskog festivala vina”.

“Banatska bajka” počinje u ponedeljak 14. juna i trajaće do nedelje, 22. avgusta. Manifestacije “2. Internacionalni banatski festival vina ” i “21. Banatske vredne ruke”  održaće se 24. juna od 10h do 18h u Karađorđevom parku. Ovom prilikom najavljen je i Karavan Banatske bajke po selima Lazarevo, Perlez, Lukino Selo i Aradac.
U Gradskoj bašti tokom cele nedelje iz večeri u veče, biće održavani besplatni kulturno-umetnički, zabavni, muzički, sportski i edukativni programi namenjeni svim generacijama. Detaljan program, kada se približi datum održavanja, možete pogledati na zvaničnim stranicama “Banatska bajka- leto u gradskoj bašti” i “Internacionalni banatski festival vina”, kao i na sajtovima i Fejsbuk stranama Kulturnog centra, Visit Zrenjanin i IP Media 023.

Na ovogodišnji festival vina do sada je prijavljeno oko 50 učesnika, vinara, vinogradara i proizvođača hrane i opreme i Udruženja žena. Program na bini u Karađorđevom parku počinje u 11h, dok će stručna predavanja biti održana u velikoj Press sali u 15h. Pored pomenutih organizatora tu su i JU” Sportski objekti” i Udruženje vinogradara “Taraški vinogradi”.

Pokrovitelj manifestacija je Grad Zrenjanin.