Karavan Banatske bajke

Poseban segment manifestacije “Banatska bajka” predstavlja “Karavan Banatske bajke” koji će se ove godine održani u četiri naseljena mesta. Koncepcija je ta da se u okviru već postojećih manifestacija i značajnih datuma  u selima zajedno sa njima organizuje kulturno-umetnički i zabavni program i (besplatno) dovedu posetioci i turisti kako bi upoznali naša naseljena mesta i to šta ona imaju da ponude.

PERLEZ:
“Karavan banatske bajke” će biti održan u petak 13.avgusta u okviru “Dana porodice” na terenu OŠ “Đura Jakšić” sa početkom u 19h. U programu učestvuju : Aleksandar Nišević, jerej, starešina Crkve Uspenja Presvete Bogorodice, Perlez, Petar Ćirić- Pera pesnik iz Banata, Kosta Željski, hroničar, KUD-ovi “Arsenije Teodorović” Perlez i “Lola” Perlez- Stajićevo, “Sloboda”, Knićanin, “Đerđef” Zrenjanin i ženska pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanina “Filigran”.

TARAŠ:
U Tarašu će Karavan biti održan u četvrtak 19.avgusta sa početkom u 20 h. Što se tiče programa tu će u muzičkom delu nastupiti “Bid Bend” Gagić i prijatelji i profesor Ivica Petrov i Đorđe Damjan sa “Muzikom svih generacija” a učestvovaće će i Savet MZ potpomognut udruženjima građana i pojedincima iz ovog naseljenog mesta.

“Karavan banatske bajke” organizuju Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija grada Zrenjanina, IP Media 023 pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina, a u Perlezu je suorganizator KUD “Arsenije Teodorović”.