Gradski dečji hor KCZR-a osvojio specijalnu nagradu na FEDEHO festivalu

Na Festivalu dečijih horova “Fedeho” koji se ove godine održavao od 12. do 14. maja u Dečijem kulturnom centru u Beogradu, Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina, osvojio je specijalnu nagradu za najbolje izvođenje popularne kompozicije. Hor je nagrađen za izvođenje kompozicije “Odnesi me” Vlade Divljana, za koju je aranžman radio Milan Milisavljević. Pesma je pobrala sve simpatije kako kod publike tako i kod stručnog žirija, pa ni nagrada nije izostala. Korepetitorka Tina Nikolovski dala je svoj stilski pečat celoj zajedničkoj interpretaciji, i zajedno sa dirigentkinjom i pevačima celokupan nastup je obeležen kao izuzetan umetnički doživljaj.
Na Festivalu hor je izveo duhovnu kompoziciju “Hristos anesti”, obaveznu,zadatu kompoziciju “Vaskršnji jorgovani” Kristine Perezanović, “Malu rukovet” Stevana Stojanovića Mokranjca za dečiji hor i klavir u aranžmanu Milice Manojlović i Vojislava Simića, i “Odnesi me” Vlade Divljana , za koju je hor i nagrađen – navela je Senka Milisavljević, dirigentkinja hora.

Gradski dečji hor zrenjaninskog Kulturnog centra još od 2015. godine redovno odlazi na Fedeho festival i uvek se varaća sa vrednim nagradama, od posebnih nagrada za najbolje izbođenje duhovne, obavezne, umetničke kompozicije, do specijalnih nagrada za najboljeg dirigenta festivala i proglašenja apsolutnog pobednika festivala 2019.
Na revijalnom delu festivala i dodeli nagrada, nastupao je poseban “Fedeho hor” sačinjen od po par predstavnika iz svakog hora, kojih je ove godine bilo 16 iz raznih krajeva i gradova širom Srbije.