Gitarijada - 40 godina posle

Pozivamo sve bendove iz Zrenjanina i bliže  okoline da se prijave za učešće na  Gitarijadi koja će se održati u Kulturnom centru  početkom decembra. Prijave na mejl: kczr@kczr.org
U prijavi napisati: naziv benda, članove benda (ime, prezime i godina rođenja), žanr, kratku biografiju benda i ostaviti linkove audio materijala.
Uz prijavu dostaviti i reprezentativnu fotografiju benda.

Dodatne informacije na broj telefona: 064/8116994

Prva zrenjaninska Gitarijada održana je u hali “Medison” aprila 1967. godine. Prvo takmičenje zrenjaninskih tzv. “električara” održano je oktobra 1965. u MZ “Dolja” koje se može i smatrati prvim okupljanjem muzičara koji su ustanovili praksu “živih svirki”. U “Kulturnom centru Zrenjanina” tadašnjem “Domu mladosti” početkom osamdesetih vraćen je taj vid okupljanja i organizacije ove vrste događaja jer je Zrenjanin uvek imao veliki broj aktivnih bendova koji su stvarali muziku sa autorski autentičnim tekstovima, svirali i nastupali i publiku koja je u duhu vremena pratila taj vid okupljanja i zabave uz rokenrol muziku.
Zrenjaninska Gitarijada u početku je bila takmičarskog a zatim revijalnog karaktera.
“Kulturni centar Zrenjanina” planira da oživi i ponovo pokrene organizaciju Gitarijade na kojoj bi nastupali bendovi iz Zrenjanina i okolnih naseljenih mesta sa područja grada.