Ženska pevačka grupa KCZR-a – “Filigran” osvojila nagradu

Ženska pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanina – “Filigran” je u Aranđelovcu (25. jula) na festivalu “Pevaj Srbijo”, u konkurenciji od preko 50 grupa i pevača, osvojila treće mesto.

Na 13. festivalu izvornih grupa pevača Srbije – “Pevaj Srbijo” u Aranđelovcu u organizaciji udruženja “Sretenjska svitanja” iz Ranilovića, Ženska pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanina – „Filigran“ je nastupila u okviru takmičenja na kojem je učestvovalo 50 pevačkih grupa sa preko 400 učesnika. Članice grupe “FILIGRAN” su pesmom “Čuvala sam goveda”, pesmom iz okoline Užica (Zapadna Srbija) ostavile utisak na žiri i osvojile treće mesto u kategoriji ženskih pevačkih grupa.

Rukovodilac ŽPG „Filigran“ Ljiljana Petrović, navodi da su svojim nastupom oduševile i predstavnike ostalih učesnike festivala i dobile mnoštvo poziva za nastup na nekim od narednih festivala koji se bave prezentacijom narodnog stvaralaštva, među kojima bi izdvojile poziv na festival u Sarajevo (Istočna Ilidža) koji će održati početkom septembra ove godine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *