„Kantemus”, „Paor Of Love” I „Fulltone Point”

U izdanju Kulturnog centra Zrenjanina pojavila su se tri muzička kompakt diska. Na prvom, u saradnji sa Internacionalnim muzičkim centrom, sabrani su nastupi učesnika letošnjeg međunarodnog festivala horova „Kantemus”, čiji je domaćin bio Kulturni centar. Muzički događaj 2006. godine u Zrenjaninu, upriličen na inicijativu hora „Koča Kolarov” i pod pokroviteljstvom Skupštine opštine, okupio je horove iz Slovenije, Kipra, Finske, Estonije i naše zemlje.

Grupe „Paor of Love” i „Fulltone point”, čije diskove je Kulturni centar takođe izdao, već više godina prisutne su na zrenjaninskoj rok sceni.

Carussell” benda „Fulltone point” je disk čvrstog rok zvuka – kaže Nenad Božić, muzički urednik Kulturnog centra. – Ono što ga izdvaja je učešće violine, koja svojim zvukom doprinosi originalnom i novom pristupu rok muzici. „Paor of Love” je pravi predstavnik alternativnog, kantri rok pravca. Svojom muzikom, a pre svega lucidnim i sofisticiranim tekstovima, pozivaju na povratak zdravom, seoskom životu.


Sva tri nova muzička izdanja Kulturnog centra snimljena su u studiju „Fat factory” u Zrenjaninu.