ODLOŽENO 30. 3. Predstava: Sumrak Bogova

Scensku adaptaciju rađenu po motivima čuvenog filmu Lukina Viskontija o usponu i propasti Esenbekovih, bogate porodice industrijalaca, koju je napisao hrvatski pisac Ivor Martinić, a na sceni Beogradskog dramskog pozorišta režirao je Jagoš Marković, biće izvedena u Kulturnom centru Zrenjanina u ponedeljak, 30. marta u 20 časova. Uloge tumače: Milan Lane Gutović, Branka Šelić, Isidora Simijonović, Vladan Milić, Pavle Pekić, Jovo Maksić, Milan Čučilović, Milica Zarić i Vanja Nenadić.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 800, 1000 i 1200 dinara.
Sve informacije o prodaji karata možete dobiti i na broj telefona:
063/ 562-783
023/566-712

Pozorišnu predstavu “Sumrak bogova” je režirao Jagoš Marković a od svoje prošlogodišnje oktobarske premijere dobija odlične kritike i dobitnik je velikog broja nagrada.

O predstavi:
Nacizam u Nemačkoj postepeno cveta, stara aristokratija bespovratno propada, a vodeća mesta u državi, polako ali sigurno, preuzima Hitlerova Nacional-socijalistička partija. Od momenta kada je izgorela zgrada Reichstaga pa sve do ozloglašene „noći dugih noževa”, komad prati raslojavanja i sukobe unutar nacističkog društva, ali pre svega kroz sliku moralne erozije jedne elitne porodice i njihovog ponašanju u novim istorijskim okolnostima. Reč je o komadu koji osim kritike beskrupoloznih pojedinaca, analizira i društvo koje olako, pre svega nečinjenjem, kapitulira pred totalitarnom vizijom sveta.