29. 07. Izložba meksičke ambasade "Naša prava na našim rečima"

-izložba je otvorena do 11. avgusta-

U saradnji sa Ambasadom Meksika u Srbiji u Kulturnom centru Zrenjanina  od 29. jula do 11. avgusta organizuje se izložba “Naša prava na našim rečima”.
Ambasada Meksika i Kulturni centar Zrenjanina pozivaju vas da uživate u izložbi Naša prava na našim rečima koja pruža priliku da se gledaoci svih starosnih grupa povežu i razmišljaju o ljudskim pravima koja svi mi imamo zbog jednostavne činjenice da što smo ljudi, i što stoji u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija u Parizu, 10. decembra 1948.
Izložba Naša prava na našim rečima omogućava nam da na jednostavan i dostupan način upoznamo ljudska prava koja se moraju efikasno i univerzalno primenjivati među svim narodima i među svim društvenim grupama.
Izložba Naša prava na našim rečima promoviše održavanje globalnog mira i olakšava stvaranje svesti o poštovanju i zaštiti ljudskih prava kod devojčica, dečaka i mladih širom sveta.
Meksiko i Srbija su posvećeni miru i skladnom suživotu između naših društava. Kroz ilustracije meksičke umetnice Margarite Sada i adaptacije tekstova meksičke spisateljice Marije Jolande Arguello, smanjuje se fizička udaljenost koja nas razdvaja i mi stvaramo razigrani, široki, inkluzivni univerzum koji nas sve obavija i pokazuje nam principe koji treba da vode ljudske odnose; uče nas da su svi ljudi slobodni i da vredimo, da se prema nama mora postupati pošteno i jednako, bez obzira na naše razlike, i da nam niko ne može oduzeti ta prava.

Otvaranje izložbe zakazno u četvrtak, 29. jula u 19 sati. Publici će se obratiti predstavnici meksičke ambasade, gradske uprave i zrenjaninskog Kulturnog centra.
Program otvaranja emitovaće se uživo i na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina.