27. 07. ZROK FEST 2024: Mist, Drž Ne Daj, Nepalac

Svake subote u toku jula i prve subote u avgustu u Amfitetru Kulturnog centra organizovaće se koncerti zrenjaninskih rokenrol bendova. Rokenrol svirke pod nazivom ZROK FEST okupljaju bendove koji publici predstavljaju pregled muzičkih aktuelnosti i bendovske hitove. Zrok fest obogaćuje muzičku ponudu ljubiteljima ovog zvuka kao i potencijalnim posetiocima usmeravajući pažnju na rokenrol stvaraoce i ovaj muzički pravac.
Koncerti počinju u 21h.

Mist

Mi smo rock grupa Mist koja je osnovana je 1997. godine. Prvi nastup smo imali iste godine u tadašnjem Klubu Zanatlija u Zrenjaninu nakon toga smo 1999. godine pozvani na “Zaječarsku gitarijadu”. Prvi studijski materijal smo 2000. godine objavili pod nazivom “Mirror Reflection” a naredne godine smo ga objavili za beogradsku diskografku kuću ITMM Records. Godine 2013. smo snimili sedam novih pesama. Tokom vremena smo menjali postave a svaki novi član je dodavao neki svoj muzički začin u naš muzički napitak. U trenutnom sastavu nastupamo od 2022. godine.

Drž Ne Daj

Sviramo isključivo autorske pesme, rock and roll, blues, fuzija; i u repertoaru imamo oko trideset pesama.
Postojimo i sviramo pet godina.
Članovi grupe su:
Željko Stević – bas gitara
Nebojša Malajev – vokal
Boro Rakić – gitara
Atila Visi – klavijature
Ervin Egete – bubnjevi

Nepalac

“Nepalac” je bend koji postoji oko 3 godine , koncertno i diskografski je aktivan u poslednje dve godine. Muzički izraz benda Nepalac se kreće u prostoru koji je primarno omedjen alternativnim rokom, grandžom i art-pop sezibilitetom, mada bend , stvarajući sopstvene kompozicije, ne zazire ni od upliva u hard rok, punk ili pak potpuno eksperimentalne vode.
Iza sebe Nepalac za sada ima 6 video singl izdanja u sopstvenoj produkciji. Singlovi “Kao u stripu da živim” , “Radim za Prvi maj” i “S’njim” su se vrteli na lokalnim i nacionalnim radio stanicama, a izdvojili bi učešće u emisiji “Hit Dana” radija 202 BG.
Ovih dana Nepalac završava mastering i produkciju prvog EP (mini album) izdanja, kojim će obuhvatiti već izdate video-singlove i uz par još neobjavljenih pesama najaviti konačni, prvi album benda, koji nosi radni naziv “Ograđena priroda” i za koji se bend nada da će ugledati svetlost dana na jesen. Materijal je snimljen i produciran kompletno u sopstvenoj režiji i čeka odgovarajuće uslove za realizaciju.

Ulaz je besplatan.
Organizator: Kulturni centar Zrenjanina
Prijatelj Zrok festa: PerSu marketi