27. 05. Predstava "Histerija"

U Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 27. maja biće izvedena pozorišna predstava “Histerija”. Komedija autora Terija Džonsona za koju je svojevremeno osvojio i prestižnu britansku pozorišnu nagradu “Lorens Olivije” je režirao Ivan Vuković, i za koju se navodi da je ujedno urnebesno mračna i jezovito smešna, ulazi u kategoriju crnih vodvilja u kojoj gledamo susret dve stvarne istorijske ličnosti Sigmunda Frojda i Salvadora Dalija. U predstavi igraju Mladen Andrejević, Goran Jevtić, Suzana Lukić i Nebojša Ljubišić.
Predstava počinje u 20 časova.
Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1000 dinara. Za organizovanu kupovinu 10 i više karata moguće je ostvariti i popust od 20%.
Dodatne informacije o prodaji karata na 063/562-783.
Prodaja karata počinje u ponedeljak, 16. maja.

O predstavi
Reč reditelja:

“Histerija je crni vodvilj. Gledamo susret dve stvarne istorijske ličnosti – Sigmunda Frojda i Salvadora Dalija. Frojd u poodmakloj fazi raka vilice prima terapiju i stroga uputstva da mora da miruje – od strane svog prijatelja dr. Jahude, a zaplet nastaje oko devojke koja dolazi u pola noći kucajući Frojdu na prozor, optužujući ga i napadajući njegove teorije. A kada i Dali dođe, da oda počast svom idolu Frojdu, gužva u kabinetu postaje nadrealno duhovita. Ispod i iznad humora u ovom komadu kriju se strašne istine ličnih prošlosti i sveobuhvatne budućnosti, jer godina je 1938.”