25. 09. Veče indijske kulture i duhovnosti

-Barokna sala Gradske kuće-

U Baroknoj sali Gradske kuće u subotu, 25. septembra u 18 časova održaće se . Tokom programa predstaviće se duh ove jedinstvene zemlje, kroz priču, pesmu, tradicionalni ples i jogu, vežbe disanja i meditaciju. Program organizuje udruženje Mohanđi – Srbija u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina.

O programu:
Pored njene jedinstvene kulture, Indija je oduvek bila majka duhovnosti, a biti duhovan znači biti prirodan i povezivati se sa sobom, dostići stanje mira i blaženstva bez obzira na to šta se dešava u spoljnom svetu.

Mir u nama vodi i ka miru u svetu, te je Indija poznata i kao zemlja mnogih svetskih mirotvoraca.
Najviše humane vrednosti, poput dobrote, saosećanja, bezuslovne ljubavi, jedinstva i poštovanja svih živih bića na planeti, ključne su poruke osnivača Mohanđi Udruženja u Srbiji i Mohanđi Fondacije u svetu – Mohanđija, koji je takođe poreklom iz Indije.

Mohanđi je svetski poznati humanitarac koji je svoj život posvetio služenju svetu, kao i osnivač drugih dobrotvornih ineprofitnih organizacija poput Ammucare Charitable Trust, ACT Foundation, Himalajska škola tradicionalne joge i brojne druge. Tokom večeri, upoznaćemo Vas sa
platformama i tehnikama koje nam je nesebično podario Mohanđi.

Humanitarna ACT Fondacija koja, pored toga što pomaže ljudima i životinjama kroz obezbeđivanje hrane, skloništa, odeće, nege, je takođe veoma aktivna na području Zrenjanina gde je pokrenula i velik iprojekat sadnje voća, o kojem ćete takođe imati priliku da čujetenešto više tokom samog programa.

Program obuhvata:
18:00-18:10 – Uvodni govor dobrodošlice
18:10-18:15 – Čitanje odlomka iz Mohanđijeve knjige “Mast”
18:15-18:35 – Predstavljanje i nastup himalajske tradicionalne škole plesa
18:35-18:45 – Predstavljanje ACT Srbija i aktivnosti koje se dešavaju u Zrenjaninu i okolini
18:45-19:05 – Bađani i kirtani (indijska tradicionalna muzika)
19:05-19:10 – Čitanje citata iz knjige “Mast”
19:10-19:25 – Razgovori i upoznavanje prisutnih sa tehnikama koje nam je podario Mohanđi
19:25-20:00 – Predstavljanje tradicionalne škole joge, kratka vežba disanja i meditacija. Predstavljanje pesme Reimagine
20:00-20:15 – Završni govor

Učešće na ovom događaju je u vidu dobrovoljne donacije kojom podržavate humanitarne projekte Udruženja Mohanđii ACT Srbija.