Godišnja izložba Foto-kluba CD13

-izložba je otvorena do 15. decembra-

Osma godišnja izložba Foto-kluba CD13 pod nazivom: „Zrenjaninska fotografska scena 2020.“,  biće otvorena u petak, 20. novembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložba se organizuje sa namerom da prezentuje radove zrenjaninskih fotografa koji su nastali tokom prethodne dve godine a  prethodio joj je konkurs na koji je pristigla 261 fotografija od 37 autora. Tema konkursa je bila slobodna. Žiri u sastavu: Slavica Popov (diplomirala istoričarka umetnosti, viša kustoskinja u Savremenoj galeriji Zrenjanin), David Pujado (rođen u Barseloni, živi u Beogradu, urednik jedne od fotografskih platformi, osnivač i pokretač  festivala i niza događaja posvećenih popularizaciji fotografije) i Vladimir Jovanovski (ugledni fotograf iz Severne Makedonije i trenutno jedan od najuspešnijih predstavnika makedonske fotografije, proglašen za jednog od 100 najuticajnijih fotografa na svetu) za izložbu je selektovao 71 rad (fotografiju), dodelio 3 nagrade i 3 pohvale u dve kategorije – Color i Monohromatska fotografija.
Proglašenje najuspešnijih učesnika konkursa, fotografija i autora  biće upriličeno u sklopu otvaranja. Sama forma otvaranja će blagovremeno biti objavljena, zavisno od epidemiološke situacije i u skladu sa zvaničnim preporukama.
Rezultate i informacije o završenom konkursu i mišljenje žirija možete pogledati na FB stranici Foto kluba CD13
https://www.facebook.com/groups/photoclubcd13/

Gađanski Lena - Vreme vrana
Veličkovic Isidora - Metamorfoza

Podsetnik:

  • Programi se organizuju poštujući sve propisane i predviđene mere zaštite zbog prisustva virusa Covid-19.
  • Obavezno je nošenje maski u svim zatvorenim i otvorenim prostorima prilikom organizacije programa, ograničen broj prisutne publike, propisana dezinfekcija i držanje fizičke distance. Unapred Vam se zahvaljujemo na poštovanju navedenih mera prilikom dolaska u Kulturni centar Zrenjanina.
  • Kulturni centar Zrenjanina otvoren je za posetioce, publiku i korisnike prostora svakog dana do 18 časova.