20. 04. Dečje onlajn radionice

-Svake subote na FB stranici KCZR u 10h-

Svake subote u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održava se dečji onlajn program. Program se organizuje sa osnovnim ciljem sagledavanja velikog broja pitanja i pružanja odgovora kroz niz praktičnih saveta koji su važni za razvoj deteta i pomažu roditeljima u njihovom odrastanju. Radionice su kreativne i edukativne i pored savladavanja niza veština pružaju i saznanja iz raznih oblasti života, komunikacije, istorije grada, zdravlja i opšte kulture.

20. april
Predstavljanje škole osnovnog programiranja i kreativnog razmišljanja “Kliker” – IT centra za decu i za snimak gostovanja učenika jednog od četvrtih razreda OŠ “Đura Jakšić” u Zrenjaninu. Kako navode iz ovog računarskog centra drugari su sa nama imali priliku da zavire u kreativni svet 3D štampe i modelovanja na kome smo učili kako da koristimo 3D olovku i pomoću nje izradimo 2D i 3D predmete, kao i razne ukrase i bedževe. Takođe, pored toga, deca su uronila u svet pravljenja prve sopstvene igrice na Scratch platformi gde su se upoznala sa osnovama blokovskog programiranja. Ovakav vid programiranja polaznicima pruža šansu da razviju algoritamski način razmišljanja i da usvajaju upotrebno znanje kroz rešavanje delova koda i njihovog uklapanja u funkcionalnu celinu.

U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

Pokrovitelji programa su: Grad Zrenjanin, „Persu marketi“ i prodavnica sportske opreme i rekvizita “Iron”.