17. 06. Izložba Jelene Ignjatović "Natalija"

-izložba je otvorena do 30. juna-

U Izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina od 17. do 30. juna javnosti je dostupna  izložba “Natalija”, slikarke dr Jelene Ignjatović. Ova tematska celina posvećena je lepoti kao univerzalnom fenomenu a autorka ga sagledava u različitim životnim i umetničkim dimenzijama. Slikarka Ignjatović  lepotu  posmatra  kao stvaralački proces koji se razvija i raste…
Do sada je imala 24 samostalne i učestvovala na 84 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Kraći biografski zapis

  • Jelena Ignjatović je 1995. diplomirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, 1998. godine na istom fakultetu je magistrirala, a u periodu od 2000-2002. specijalizirala slikarstvo na Visokoj školi lepih umetnosti u Atini. Doktorirala je  iz oblasti istorije umetnosti, na grčkom nacionalnom Univerzitetu (Nacionalni i Kapodistrijski Univerzitet), na Filozofskom fakultetu u Atini 2013. godine. 
  • Radovi Jelene Ignjatović  su otkupljeni od strane Ministrastva kulture i prosvete Kipra i Jugoslavije za nacionalne kolekcije. Članica je udruženja likovnih umetnika Grčke (EETE) od 2001, Udruženja Likovnih umetnika Srbije i Jugoslavije (ULUS i SULUJ) od 1996. godine.

Otvaranje izložbe zakazano  je u  četvrtak, 17.  juna u 19  časova a moći će  uživo da se pratiti i na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina.