06. 07. ZROK FEST 2024: Teatar Apsurda, Drink Or Die, Muzika Poludelih

Svake subote u toku jula i prve subote u avgustu u Amfitetru Kulturnog centra organizovaće se koncerti zrenjaninskih rokenrol bendova. Rokenrol svirke pod nazivom ZROK FEST okupljaju bendove koji publici predstavljaju pregled muzičkih aktuelnosti i bendovske hitove. Zrok fest obogaćuje muzičku ponudu ljubiteljima ovog zvuka kao i potencijalnim posetiocima usmeravajući pažnju na rokenrol stvaraoce i ovaj muzički pravac.
Koncerti počinju u 22h.

Teatar Apsurda

Teatar Apsurda je alternativni rock sastav iz Temerina nastao početkom 2022. godine sa velikim restartom u januaru 2023.
Teatar Apsurda je dugo tražio svoj izraz i još uvek eksperimentiše sa različitim žanrovskim uticajima kao što su post punk, new wave, hard rock i blues.
Pesme, koje se nadopunjuju sa raznim temama govoreći o čoveku i njegovim strastima, usponima i padovima, neke na srpskom a neke na engleskom jeziku, veže velika energija i iskrenost.
Ritam sekciju čine Dalibor Grujičić na bas gitari i vokalu i Nenad Stupar na bubnjevima, ritam gitaru svira Predrag Šmigeljski a vokalni solista je Vaso Radić.

Drink Or Die

Bend je nastao u pobuni protiv sistema, korupcije, lošeg društva u zemlji i naravno ljubavi prema pank muzici, leta 2002. godine. Dok su prva okljupljanja bila 2000. godine. Tadašnji sastav su činili: Malba (vokal), Živa (gitara), Kecman (bas) i Jani (bubanj).
Sviramo punk-oi-hardcore muziku, te je s početka rad benda bio uglavnom orijentisan na obrade poznatih pesama, sa ponekom autorskom; dok su se probe održavale u skladu sa mogućnostima benda da bi se vremenom pridružio još jedan vokal, Miroslav Sporin.
Kroz bend je prošlo dosta gitarista dok se nije oformila konačna ekipa, koju sada čine: Vladimir Malbaški i Miroslav Sporin (vokali); Dejan Janečka (bubanj), Marko Kecman (bas), Lazar Sporin (gitara), Petar Petković (solo gitara).
Može se reći da bend iza sebe ima 20 godina rada i to kako samostalnih svirki, velikih koncerata tako i učešća na raznim festivalima. Snimljena su dva studijska albuma (Govore mi i Pohlepa) jedan EP kao i nekoliko singlova, dok je u fazi pripreme I treći album.

Muzika Poludelih

Hard core punk oi od 1997. godine.
7 izdanja, svirki, koncerata puno i osmi album je gotov, ali ćemo ga preskočiti jer hoćemo prvo da snimimo deveti.

Ulaz je besplatan.
Organizator: Kulturni centar Zrenjanina
Prijatelj Zrok festa: PerSu marketi