04. 07. Izložba Jelene Kitić "Netruležnost/Incorruptibility"

-Izložba je otvorena do 30. jula-

Izložba “Netruležnost/Incorruptibility” Jelene Kitić likovne umetnice iz Niša predstaviće se zrenjaninskoj publici do 30. jula u Velikom salonu Kulturnog centra. Svečano otvaranje je zakazano u četvrtak, 4. jula u 19 časova. Posetioci mogu da očekuju oko dvadeset umetničkih radova nastalih u periodu 2022, 2023 i tri rada iste tematike iz 2014. i 2007. godine rađenih u kombinovanoj tehnici, olovke na platnu i veza. Vodeća autorkina tema prilikom stvaranja ove likovne celine je istraživanje identiteta čoveka koju razvija kroz različite medije i nekoliko linija. Jelena Kitić do sada je imala devet samostalnih izložbi i učestvovala na pedesetak kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.
Više o autorskinom likovnom radu pročitajte u tekstu Julije Bašić, istoričarke umetnosti pročitajte OVDE.

Kraći biografski zapis:
Rođena je 1975. godine u Nišu. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2000. godine na slikarskom odseku u klasi profesora Jovana Sivačkog. Magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2006. godine na slikarskom odseku u klasi profesora Dragana Jovanovića.
Docent je za Užu umetničku oblast – Umetnički predmeti Slikanje i Crtanje na Departmanu za likovne umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu.