03. 08. ZROK FEST 2024: Produžni Živa I Nemac Ekspreso, Restore, Madresi

Svake subote u toku jula i prve subote u avgustu u Amfitetru Kulturnog centra organizovaće se koncerti zrenjaninskih rokenrol bendova. Rokenrol svirke pod nazivom ZROK FEST okupljaju bendove koji publici predstavljaju pregled muzičkih aktuelnosti i bendovske hitove. Zrok fest obogaćuje muzičku ponudu ljubiteljima ovog zvuka kao i potencijalnim posetiocima usmeravajući pažnju na rokenrol stvaraoce i ovaj muzički pravac.
Koncerti počinju u 21h.

Produžni Živa I Nemac Ekspreso

Bend je nastao 07.07.2007. Članovi su se menjali, ali Nemac i Živa nikada.

Nemanja Vukmirović Nemac – gitara
Srđan Kozarev Papica – bubanj
Aleksandar Ač – bas
Saša Johntra Pertić – udaraljke
Vladimir Živkov Živa – vokal, gitara
Danijel Pertić – ton majstor

Restore

Restore je mladi trio iz Zrenjanina, postoji oko 2 godine i do sada su objavili album prvenac “Revolt”, EP “Promise to myself” i singl sa Nemanjom Kojićem ,,Drugi način”. Osnovala ga je Andrea Radojčić sa 15 godina, sa prvom bubnjarkom benda Ivom Jevtić, a vrlo ubrzo se pridružila i Teodora Medić. Vrlo su aktivni sa svirkama, svirali su na raznim festivalima širom Srbije i delili binu sa mnogim bendovima poput Remedy, Blankfile, Trash Union, Quasarborn, Alitor, Jenner… neguju tvrd zvuk od početka, ali vremenom pronalaze zreliji i direktniji put. Mešavina metala, panka, grandža, hiphopa i HCa. Tekstovi se bave temama realnosti, lojalnosti, istinitosti i naravno emocija i pogleda na svet oko sebe.

Članovi:
Andrea Radojčić (17) – gitara, vokal
Teodora Medić (19)- bas gitara, prateći vokal
Aleksa Kitanović (27)- bubanj

Madresi

Bend iz Zrenjanina nastao 2008. U početku se zvao Madres Egoistas po jednoj meksičkoj sapunici, a kasnije su modifikovali naziv u Madresi. Objavili su 6 albuma: “Odvedi me odavde” (Balkanrock records), “Prodajem emocije” (Miner records), “Alergija na zlo” (Miner records), “13. prase” i “Plavlje nebo” koji se nalaze na YouTube kanalu benda kao i singlovi “Neka znaju”, “Horizont”, “Omatorio”, “Gde si sad?”. Singl “Nove generacije iste malverzacije” snimili su za potrebe serije “Složna braća”. Album “Za neodrasle” se nalazi na youtube kanalu benda “Madresi neodrasli”, ali se pesme sa tog alubma kao i ostalih albuma mogu naći na mnogim muzičkim striming platformama. Miner records im je objavio  kompilaciju “Rock and roll nije mrtav, a kamoli punk” na kaseti.

Madresi su:
Vladimir Maksimović – gitara, vokal
Nenad Ivanić – bubnjevi
Ivan Zvekić – bas gitara, prateći vokal

Ulaz je besplatan.
Organizator: Kulturni centar Zrenjanina
Prijatelj Zrok festa: PerSu marketi